Tüm Kitaplarda Sepette %27 İndirim!
250₺ Üzeri Alışverişinize Ücretsiz Kargo!
Tüm Kitaplarda Sepette %27 İndirim!
250₺ Üzeri Alışverişinize Ücretsiz Kargo!
Çılgın Çokluk

Çılgın Çokluk

Her ebeveyn çocuk ilişkisi kendine özeldir, biriciktir ve çok değerlidir. Ebeveynliğe adım atan her yetişkinin önünde bilinmezliklerle dolu bir macera vardır. Aile yaşantılarımız ve hayat tecrübelerimiz bizi nasıl bir yolda olduğumuza dair fikir verir. Artık daha sık karşılanan bir durum olmasına rağmen aynı anda eve gelen birden fazla bebek tüm aile fertleri için müthiş şaşırtıcı, bilinmezliklerle dolu, biraz korkutucu bir serüvendir ve bolca soruyu beraberinde getirir.

İkiz, üçüz, dördüz ve beşiz gebelikler evde çılgın bir kalabalığın olacağı anlamına gelir. Ebeveynler kendilerini bu serüvene hazırlamaya çalışırken kendilerini neler beklediğini anlamak için benzer tecrübeleri olan insanlarla konuşma ihtiyacı duyarlar çünkü kaynaklar kısıtlıdır.

Ev düzeni, beslenme rutinleri, arkadaşlık ilişkileri, kardeşlik bağları, okul hayatları, ergenlikleri… Geçtikleri her süreç kendilerine has olan aynı anda dünyaya gelen kardeşlerin ne yaşayacaklarına dair bir sürü sorusu olur ebeveynlerin. Üstelik ikiz olmak, üçüz olmak, tek yumurta-çift yumurta ikizi olmak, kendinden büyük bir kardeşe daha sahip olmak gibi bir sürü farklı etken de çocukların ihtiyaçlarında belirleyici rol oynar.


Zeynep YETKİN

Klinik Psikolog